THIRRJE PER APLIKIM – FESTIVAL FILMI

Njoftim Të nderuar organizatore te festivaleve te filmit, Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton të gjithë subjektet (shtëpi kinematografike/producentë) se shpall thirrje për: –      Projekte kinematografike për festivale (kombëtare dhe ndërkombëtare). II. Në zbatim të ligjit nr. 8096, datë 21.03.1996, “Për kinematografinë”, të ndryshuar, vetëm shtëpitë kinematografike të regjistruara në QKK mund të paraqesin projekte kinematografike për konkurim. … More THIRRJE PER APLIKIM – FESTIVAL FILMI

IMDB shënon gërmën "F" për filmat me pjesëmarrje të rëndësishme femërore.

IMDb Introduces ‘F for Female’ Rating to Represent Women in Film So far, the online database has tagged 21,800 films with the new rating. The Internet Movie Database has added a new “F” rating for films that are directed or written by a woman or that include significant female characters. The new IMDb rating was created by Holly Tarquini, Executive Director at … More IMDB shënon gërmën "F" për filmat me pjesëmarrje të rëndësishme femërore.