“DITA ZË FILL” NË OSCAR PËR SHQIPËRINË / DAYBREAK AT THE OSCARS FOR ALBANIA

Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton se kandidatura zyrtare e Shqipërisë për kategorinë e “Filmit Më të mirë të Huaj”, në edicionin e 90-të të Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) është filmi “Dita zë fill”, me regji dhe skenar të Gentian Koçit, një bashkëprodhim shqiptaro-grek, prodhim i ARTALB FILM në bashkëprodhim me GRAAL … More “DITA ZË FILL” NË OSCAR PËR SHQIPËRINË / DAYBREAK AT THE OSCARS FOR ALBANIA

Thirrje për aplikim SEE Cinema Network

Të nderuar producentë! Ju informojmë se janë hapur thirrjet për aplikim në SEE Cinema Network – sezoni 2017. Projekte kinematografike të metrazhit të gjatë (për zhvillim) që kanë bashkëprodhim me të paktën një nga shtetet e SEE CN. Projekte kinematografike të metrazhit të shkurtër (për prodhim) Jeni të lutur të paraqsni projektet tuaja pranë QKK-së. … More Thirrje për aplikim SEE Cinema Network

Premierë dokumentari “Një ciceron për historinë”, regjia Saimir Kumbaro

Albasky Film, organizon premierën e filmit dokumentar “Nje ciceron për historinë”, me regji të z. Saimir Kumbaro dhe producent z. Paskal Semini. Kur?       E hënë, datë 10.07.2017, ora 20:00 Ku?         Ambientet e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi. Filmi është realizuar me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë

Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

Këshilli Miratues i Projekteve të filmit artistik dhe dokumentar, u mblodh sot, më datë 29.06.2017, për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma të kategorisë Indipendent (metrazh i gjatë, i shkurtër dhe dokumentar).   Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve V E N D O S I: T’i propozojë Kryetarit të … More Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

Njoftim në lidhje me zbatimin e VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017

NJOFTIM Qendra Kombëtare e Kinematografisë, në zbatim të VKM-së Nr. 473, datë 01.06.2017 për “Marrjen e masave dhe monitorimin e veprimtarisë, sjelljes apo përdorimit të burimeve njerëzore, financiare dhe logjistike të administratës shtetërore, gjatë proçesit zgjedhor për zgjedhjet në Kuvendin e Shqipërisë për vitin 2017” me urdhër të titullarit Z. Ilir Butka, ngrihet Grupi i … More Njoftim në lidhje me zbatimin e VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017