CO-PRODUCTION MARKET From CineLink

CO-PRODUCTION MARKET From CineLink to competition Two previous CineLink projects are in competition at Sarajevo Film Festival this year – Daybreak, which has its world premiere here, and Hostages, which premiered at Berlinale in February. We talked to their creators. DAYBREAK participated in CineLink Co-Production Market in 2014 and will now have its world premiere … More CO-PRODUCTION MARKET From CineLink

Thirrje për aplikim SEE Cinema Network

Të nderuar producentë! Ju informojmë se janë hapur thirrjet për aplikim në SEE Cinema Network – sezoni 2017. Projekte kinematografike të metrazhit të gjatë (për zhvillim) që kanë bashkëprodhim me të paktën një nga shtetet e SEE CN. Projekte kinematografike të metrazhit të shkurtër (për prodhim) Jeni të lutur të paraqsni projektet tuaja pranë QKK-së. … More Thirrje për aplikim SEE Cinema Network

DAYBREAK – Invitation

ANCC is glad to inform you that the Albanian-Greek debut feature, by Gentian KOÇI, supported by Eurimages, was selected at the main competition in Sarajevo. The world premiere in on the 13th at the National Theater. If you are in Sarajevo join us; on the 13th at 22:30 for Late Night Drinks at Kino Meeting … More DAYBREAK – Invitation

KROM by Bujar Alimani

KROM by Bujar Alimani – 2015 KARLOVY VARY , CZECH REPUBLIC / East of the West competition for 1 Prize/ july 2015 MANAKI BROTHERS, MACEDONIA Official Competition for the Best Award / sept 2015 HAMBURG FILM FESTIVAL , GERMANY official Competition for 1 prize/ oct 2015 MONTPELLIER FILM FESTIVAL, FRANCE / Panorama for 1 Prize … More KROM by Bujar Alimani

Premierë dokumentari “Një ciceron për historinë”, regjia Saimir Kumbaro

Albasky Film, organizon premierën e filmit dokumentar “Nje ciceron për historinë”, me regji të z. Saimir Kumbaro dhe producent z. Paskal Semini. Kur?       E hënë, datë 10.07.2017, ora 20:00 Ku?         Ambientet e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi. Filmi është realizuar me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë

Njoftim

Këshilli Miratues i Projekteve të filmave të animuar i perbere nga anëtarët: Znj. Suzana VARVARICA KUKA, Z. Adrian ISUFI, Znj. Alda BARDHYLI, Z. Helidon HALITI, Z. Besnik SHPATA u mblodh sot, më datë 30.06.2017, në mbledhjen me këtë rend dite: 1. Shqyrtimi i projekteve për filma të animuar, të depozituar deri në datën 14.10.2016, e … More Njoftim

Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

Këshilli Miratues i Projekteve të filmit artistik dhe dokumentar, u mblodh sot, më datë 29.06.2017, për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma të kategorisë Indipendent (metrazh i gjatë, i shkurtër dhe dokumentar).   Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve V E N D O S I: T’i propozojë Kryetarit të … More Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

Njoftim në lidhje me zbatimin e VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017

NJOFTIM Qendra Kombëtare e Kinematografisë, në zbatim të VKM-së Nr. 473, datë 01.06.2017 për “Marrjen e masave dhe monitorimin e veprimtarisë, sjelljes apo përdorimit të burimeve njerëzore, financiare dhe logjistike të administratës shtetërore, gjatë proçesit zgjedhor për zgjedhjet në Kuvendin e Shqipërisë për vitin 2017” me urdhër të titullarit Z. Ilir Butka, ngrihet Grupi i … More Njoftim në lidhje me zbatimin e VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017

Shqipëri – Itali, Bashkëprodhimet e filmave

Filma artistikë të gjatë  L’America / Gianni AMELIO / Mario e Vittorio Cecchi Gori  / MIBACT / QKK – 1994 Hotel DAJTI / Carmine FORNARI / CAVIAR PRODUZIONI / MIBACT/ Fasada – 2001 Letra Ere / Edmond BUDINA / ASP, Dodici Dicembre, Erafilm / MIBACT -2003 I Dashur Armik / Gjergj Xhuvani / Akkord Film, AGV, Les Films de Cinéma /QKK -2003 Lindje Perëndim Lindje / Gjergj XHUVANI / High Point, AGV … More Shqipëri – Itali, Bashkëprodhimet e filmave